REHAU hőszivattyú

A legtöbb ember nem is tud róla, de otthonában van egy módosított hőszivattyú: a hűtőszekrény. Míg a hőszivattyú a hőt, a meleget hivatott szállítani, addig a hűtőszekrény vagy fagyasztóláda a hideg oldallal teszi ugyanezt.

Hogyan működik?

A hőszivattyú hőt von el a környezetből (víz, talaj vagy levegő), amit magasabb hőmérsékletre „pumpál“, majd leadja a fűtési rendszernek. Azaz, megújuló energia alapú, környezetbarát fűtési megoldást biztosít.

REHAU hőszivattyú

A REHAU hőszivattyú modelljei reverzibilisek, vagyis működésük megfordítható: nemcsak fűtésre, hanem hűtésre is egyaránt alkalmasak.

Hőszivattyú változatok

  • víz/víz hőszivattyú – REHAU AQUA hőszivattyú
  • sólé/víz hőszivattyú – REHAU GEO hőszivattyú
  • levegő/víz hőszivattyú – REHAU AERO hőszivattyú

REHAU AQUA hőszivattyú

Ennél a típusnál energiaforrásként talajvíz, a közeli tó vagy folyó vize szolgálhat. A működtetéshez kutat kell létesíteni, ez fogja ellátni a berendezést vízzel. A hőszivattyú hőt von el a víztől: lehűti azt, ezáltal hőt termel, a folyamat végén pedig visszavezeti a vizet az eredeti forrásba egy másik kúton keresztül.

REHAU GEO hőszivattyú

Ez a típus a földhőt hasznosítja. Alkalmazásához a talajban vízszintesen lefektetett talajkollektorok vagy a talajba lefúrt talajszondák szükségesek, ezek vonják el a talajból a hőt, amit azután a hőszivattyú lehűt.

A REHAU AERO hőszivattyú

Ez a hőszivattyú a külső levegőből szerzi az energiát, mégpedig úgy, hogy egy e célra kialakított nyíláson keresztül beszívja, majd lehűti a külső levegőt. A levegőtől elvont hő a lakóhelyiségek fűtésére, valamint meleg víz előállítására használható. A hőszivattyú programozható, energiafogyasztása vezérelhető.

Részletes információk a REHAU hőszivattyúkról